Sunday, 5 September 2010

TAHNIAH TAN SRI ISMAIL OMAR KPN BARU

Diatas kepercayaan penuh pimpinan tertinggi negara dibawah kepimpinan YAB. Dato Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak telah melantik Yang Setia Tan Sri Ismail Omar sebagai Ketua Polis Negara kami mengucapkan setinggi tahniah kepada Tan Sri Ismail.

Pengumuman yang dibuat oleh YB. Dato' Sri Hishamuddin Tun Hussien sebagai Menteri Menteri Dalam Negeri itu bermakna perlantikan anggota kerajaan mengikut senioriti dan tidak melompat banyak kepala untuk lepas keatas.

Berkat sabar, tekun, kerja kuat dan amanah akhirnya akan sampai giliran menaiki hieraki tertinggi didalam pasukan keselamatan yang mempunyai tanggung jawab besar itu. Tan Sri berkhidmat kira-kira 38 tahun dari Desember 15, 1971 baru sampai kepuncak tertinggi itu.

Kami yakin bahawa Tan Sri Ismail akan dapat melaksanakan tugasnya secara konsisten menjaga keamanan negara terutama didalam keadaan masyarakat berbilang kaum dinegara ini menghadapi isu rasis yang rumit yang dinyanyikan oleh pihak yang tidak bertanggung jawab dan tidak suka kepada perpaduan rakyat.
SELAMAT MENJALANKAN TUGAS